Adatvédelmi nyilatkozat

A személyes adatok és információk kezeléséről és védelméről, összhangban az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben foglaltakkal:

 

  1. Adatkezelő: Balog Krisztina e.v.

Székhelye: 3600 Ózd, Ráctag u. 10.

Elérhetősége: (30) 358-98-32

 

  1. Adatfeldolgozó: Balog Krisztina e.v.

Székhelye: 3600 Ózd, Ráctag u. 10.

Elérhetősége: (30) 358-98-32

 

  1. Szervereink automatikusan regisztrálják felhasználóink IP-címét, az általuk használt operációs rendszer és böngészőprogram típusát és néhány más információt. Az IP cím (Internet Protokol cím) olyan számsor, amely az internetszolgáltatóhoz (WAN) történő kapcsolódás során számítógépét azonosítja. Az IP cím alapján a web szerverek automatikusan azonosítják számítógépét, amíg Ön online kapcsolatban van. Ezeket az információkat kizárólag összesített és feldolgozott formában hasznosítjuk statisztikai célokra. Ettől eltérő adatkezelés esetén tájékoztatást adunk, amikor Ön megadja az ehhez szükséges információkat. A naplófájlokban tárolódó adatokat az adatkezelő 5 évig tárolja, ezt követően törli az adatokat.

 

  1. A felhasználók egyedi elérésére alkalmas adatokat (például név, cím, telefonszám, e-mail címeket) kizárólag a felhasználó által előzetesen jóváhagyott célra vesszük igénybe, azokat a felhasználó előzetes írásbeli engedélye nélkül – a törvényben előírt kivételektől eltekintve – harmadik fél részére semmilyen körülmények között nem adjuk át.

A személyes adatok kezelésének célja

  • a felhasználóval való kapcsolattartás
  • a felhasználó azonosítása, a többi felhasználótól való megkülönböztetése
  • a megrendelés számlázása
  • a megrendelés kiszállítása

 

  1. A felhasználók fizikai elérésére (tipikusan a lakcím, a tartózkodási hely vagy a postacím) alkalmas adatokat kizárólag akkor gyűjtünk, ha az adott szolgáltatás jellege ezt nélkülözhetetlenné teszi. Adatokat kizárólag a felhasználó által előzetesen jóváhagyott célra vesszük igénybe, azokat – a törvényben előírt kivételektől eltekintve – harmadik fél részére semmilyen körülmények között nem adjuk át.

A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban:

 

Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, a felhasználók kérhetik adataik törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint. Jogérvényesítési lehetőségek:Az adatkezelő az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján jár el. A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az Adatvédelmi törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is.